Logotyp RESCOM med versala svarta bokstäver

Starka samhällen skapar motståndskraft

Kulturens betydelse i händelse av krig och kris och samhällenas motståndskraft står i fokus i projektet RESCOM, Resilient Communities Learning Platform. Härnösands kommun är deltagare i projektet som finansieras av Svenska Institutet och huvudpartner är Council of the Baltic Sea States (CBSS). Andra partners i projektet är lokala och regionala myndigheter i Ukraina och Moldavien.

Projektet

Samhällets motståndskraft bygger på förmågan att stå emot, övervinna och lära sig av de utmaningar de möter. Då behövs egenskaper som social kompetens, tillit, en känsla av tillhörighet, förmåga att samarbeta och att organisera sig.

RESCOM går ut på att skapa en plattform som gör det möjligt att byta erfarenheter och förhållningssätt mellan städer och regioner. Allt för att öka samhällens motståndskraft med hjälp av lokala resurser. I projektet finns ett särskilt fokus på kultur som en drivkraft för samhällsengagemang.

Genom att ta tillvara på praktiska erfarenheter från samhällen i kris organiserar projektet en serie Learning labs, lärtillfällen, för att bidra till motståndskraftiga samhällen i Östersjöregionen och länderna inom det östliga partnerskapet.

- Genom RESCOM försöker vi nå fler, inkludera andra perspektiv och knyta länder närmre varandra. Vi jobbar för att ytterligare stärka vårt lokala samhälle, utveckla kunskap och kompetens om resiliens genom erfarenhetsutbyte med övriga deltagare. säger Judith van Weelie och Liene Abens, projektdeltagare som arbetar på Härnösands bibliotek.

Detta projekt finansieras av Svenska Institutet.

Logotyp för Svenska Institutet Svarta bokstäver vit bakgrund
Mer om projektet på cbss.org/rescom

Kontakt

För mer information kontakta:

Judith van Weelie
Telefon: 070-865 00 41
E-post: judith.van.weelie@harnosand.se

Liene Abens
E-post: liene.abens@harnosand.se

Vårt mål är att mittharnosand.se ska ge en så bra och heltäckande bild som möjligt av platsen Härnösand. Genom att lämna synpunkter och idéer hjälper du oss att fortsätta utveckla webbplatsen.

Saknas det information på den här sidan? Finns det felaktig information på sidan? Har du andra idéer om hur webbplatsen kan utvecklas?