en person pussar en annan på kinden

Flytta hit

Så du har tänkt flytta till Härnösand? Bra tänkt!
Här hittar du information om hur det är att leva, jobba och bo i Härnösand.

Hur ser ditt CV ut?

Våra företag och arbetsgivare kanske söker precis den kompetens du har. Skicka in en spontanansökan med ditt CV till vår kompetensbank. Där kan arbetsgivare gå in och leta när de behöver nya krafter.

Eller vill du starta ett företag, hyra en co-workingplats eller studera här? Du kan skicka spontanansökan för det också.

ett par framför en ytterdörr

Flytta hit

Per och Linda bytte Schweiz mot Stigsjö

2020 blev Linda och Per Grön - lite av en slump - sommarstugeägare. För ett år sedan gjorde de slag i saken. De lämnade Schweiz där de bott i fem år och gjorde sommarhuset i Vike, Stigsjö till permanentboende.

Hitta hem i Härnösand och Höga Kusten

Hitta hem är ett magasin för både hemvändare och hitvändare. Alla kan hitta hem i Härnösand. Här kan du läsa om människor, jobb, bostäder och alla satsningar som görs i Härnösand.

tre tidningar på varandra
vy över en stad i kvällsljus

2000 nya bostäder

I Härnösand finns planer för 2000 nya bostäder. En del av projekten är byggklara medan andra fortfarande är under planering. Gemensamt för alla är att det är bostäder i mycket attraktiva lägen, de flesta havsnära.

Här kan du se om du hittar ditt favoritställe.

Vad ska vi hitta på till helgen?

Leka i lekparken, gå på Technichus, teater eller något helt annat. Här hittar du alla besöksmål, aktiviteter och evenemang i Härnösand.

Upplev Härnösand
Evenemang - det händer i Härnösand

Välj bland 300 föreningar

Spela fotboll, gå en danskurs eller kanske gå med i en fiskeklubb? I Härnösand finns nästan 300 föreningar för alla möjliga aktiviteter. Och om du mot förmodan inte hittar en förening för just ditt intresse så kan du alltid let upp några likasinnade och starta en förening.

två ungdomar har en fotboll mellan sina pannor

Prata med Härnösandsborna

Bäges int! Läs vår Härnösandsordlista, om du int tyck det känns omafallt.