Skridskor

Det är populärt att åka långfärdsskridskor på havsvikar och sjöar när isarna tillåter. Men glöm inte isdubbarna och sällskap. Vill du inte åka på öppen is, finns flera andra preparerade isbanor som du kan åka på, så länge temperaturen är kall nog.

En skridskoåkare på  Södra sundet.

Långfärdsskridskor

Det finns många sjöar att åka på när kylan kommer och periodvis går det också bra att åka på havsisar. Ett exempel är Öjesjön som brukar frysa tidigt på säsongen och när isen är tillräckligt tjock, plogas banor för långfärdsskridskor, sparkåkning och promenader.

Friluftsfrämjandet arrangerar ibland skridskoturer.

Läs mer på Friluftsfrämjandets hemsida

Utrustning

Tänk på att ha med dig "KUS" på isen, alltså Kunskap, Utrustning, Sällskap. Utrustning som kan vara bra att ha med sig:

  • Isdubbar
  • Ispik
  • Räddningslina
  • Flythjälp
  • Mobiltelefon i vattentät förvaring.

Högslätten

På Högslätten finns allmänhetens åkning, både i ishallen, på uterinken och på bandybanan. Uterinken har NHL-mått och är ett komplement till ishallen. Rinken följer årstiderna och spolas när det börjar frysa ute, och underhålls så länge vädret tillåter.

Allmänhetens åkning

Under vintersäsongen finns det möjlighet för allmänheten att åka på Högslättens isbanor. Bokningssidan uppdateras automatiskt från kommunens bokningssystem under säsongen, och tillgängliga tider hittar du via knappen nedan. Ishallen är öppen från mitten av augusti till slutet av mars.

Isbanor

Förutom de isbanor som finns på Högslätten så gör Härnösands kommun i ordning flera andra utomhusbanor. Isbanorna följer årstiden och spolas när det börjar frysa ute, och underhålls så länge vädret tillåter.

https://harnosand.se/kultur--fritid/sport-fritid--friluftsliv/idrott-och-motion/issporter-och-utforsakning.html?lptoggle=svid10_6857641f16956c7300e12cdb

Här kan du se vilka andra isbanor som finns