En lyftkran vid byggnad som byggs.

Härnösand växer

Det händer mycket nu. Ett nytt hotell med 120 rum, en camping på Smitingen och norra Europas största arkiv är några av de satsningar som är på gång. För att inte tala om den planerade batteridelsfabriken i Torsboda som beräknas ge 1 900 jobb. Därtill finns det planer för 2000 nya bostäder i Härnösand.

Du hänger väl med?

Nu finns "Härnösand växer" även som nyhetsbrev. Här presenterar vi de senaste nyheterna om alla spännande projekt som startar och pågår i Härnösand.

I det senaste numret skriver vi bland annat om en planerad gång- och cykelväg till Smitingen och planer på både en ny förskola och ett nytt äldreboende.

Nyhetsbrevet kommer som ett e-postmeddelande till den som prenumererar.

Så häng med och starta din prenumeration idag!

Läs det senaste nyhetsbrevet
Prenumerera på nyhetsbrevet

Etableringar

Stor och grön industrietablering i Torsboda

I Torsboda, 20 minuter söder om Härnösand, är en batteridelsfabrik med 1 900 anställda på gång på ytan till höger i bilden. På den vänstra sidan finns plats för ytterligare etableringar och det finns flera intresserade aktörer.

Massor av jobb - kort pendling. Flytta till Härnösand!

skiss över ett stort område med fabriksbyggnader
två män står vid ett bord på ett kontor

Etableringar

GoodTech - ett nätverk för kompetensförsörjning

Konkurrenter - men också samarbetspartners. I Härnösand arbetar många aktörer tillsammans i nätverket GoodTech för att stärka techbranschens kompetensförsörjning.

Läs hela reportaget

Infrastruktur

Ett kajstråk rakt genom stan

Närheten till vattnet är en av Härnösands största tillgångar. Fram till 2030 ska flera stora investeringar göras som tillsammans skapar ett kajstråk som är både tillgängligt och attraktivt.

Läs mer om kajstråket
flygbild över en stad med en bro i förgrunden som fortsätter i en bred gata genom stan

Var vill du bo?

I Härnösand finns planer för 2000 nya bostäder. En del av projekten är byggklara medan andra fortfarande är under planering. Gemensamt för alla är att det är bostäder i mycket attraktiva lägen, de flesta havsnära.

Här kan du se om du hittar ditt favoritställe.